META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="site met allerlei soorten mandalafiguren"> Allerhande mandala's Allerhande mandala's: Mandala's uit de natuur

Wednesday, July 13, 2005

Mandala's uit de natuur

Moeder natuur biedt ons vele mogelijkheden om mandala's te zien. Kijk eens naar de huid van een slang, die zit vol met de prachtigste patronen. Of een spinnenweb, de vleugels van een vlinder of een simpele huisjesslak.

(foto Cor Huijgens)

Al deze dieren hebben de kenmerken van een karakteristieke mandala. Ondanks mijn onredelijke angst voor spinnen (ze hebben mij tenslotte nooit iets aangedaan) heb ik wel veel bewondering voor de ingenieuze manier waarop ze hun web bouwen. vooral in de herst, als de ochtendzon voorzichtig door de nevelsluiers heen gluurt. Dan verandert de wereld langzaam in een caleidoscoop vol warme herfstkleuren.

(foto Cor Huijgens)

Het bos oogt dan als een plaatje dat speciaal geschapen is voor een nieuw sprookje. Het is alsof de schepping herleeft. Het spinnenweb hangt als een magisch spiraal vol van glinsterende diamanten. op zulke momenten, als je omgeven bent door de schoonheid van de natuur, dan voel je die goddelijke vonk. en dan besef je weer wat een gelukkig mensenkind je eigenlijk bent.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home